Dan Zemlje

0 Comments

Živjo,

vem, dan gre že proti koncu, a čas za govor o Zemlji je vedno pravi in nikoli ni prepozno.

Danes, 22. aprila namreč obeležujemo dan naše drage ljube Zemlje. Naša Zemlja, nas prenaša že vrsto vrsto in čeprav se zdi, da nas ima zadnje čase že kar malo dovolj, je zelo ljubeča in skrbna.

Sama se trudim, da okolje ohranjam kar se da čisto in da poskušam čim bolj lepo ravnati z njo. Čeprav mi kdaj pa kdaj ne gre ali pa ne gre takoj, se pa trudim. Sedaj ko razmišljam za nazaj, sem neskončno vesela, da sta se babica in dedek že pred nekje 27. leti lotila ekološko-dinamičnega kmetovanja. Tudi sama se sedaj trudim, da kar koli pridelam, pridelam kar se da naravno.

Vem, da bo za ohranitev Zemlje, tako kot jo poznamo potrebno narediti še marsikaj. Še marsikaj bo potrebno spremeniti in se morda čim bolj vrniti nazaj, k naravi in živeti čim bolj v sožitju z njo.

Vožnja je nekaj s čimer najbrž zelo onesnažujem okolje. Moram pa reči, da med vožnjo zanje čase poslušam veliko raznih intervjujev in pogovorov. Pri Joe Roganu je bil pred kratkim Sadhguru, ki je ustvaril gibanje Save the soil oziroma rešimo zemljo. Pred kratkim je bil tudi v Slovenij. Več o temu gibanju si lahko preberete na tej spletni strani. Tudi sama jo moram še pregledati, predvsem me zanimajo kakšni koristi nasveti. Če bom izvedela kaj dobrega bom seveda z veseljem delila z vami.

Za ohranitev Zemlje bomo torej morali narediti še kaj in čisto vsaka malenkost šteje, zato moramo biti kar pogumni in pa zavestni pri njenem ohranjanju.

Želim vam lep vikend in se kmalu zopet slišimo!

Categories: Razno-razne voščilnice | Voščilnice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja