Velika noč

0 Comments

Ojla!

Bliža se Velika noč in prazniki in najbrž smo že vsi z mislimi, kaj in kako bomo letos pripravili, okrasili, skuhali in podobno.

Pri nas na mizi za veliko noč ne sme manjkati šunka, jajčka, hren, prata in seveda potica. Tokrat se bom lotila orehova, ki sem jo sicer delala že za Božič, a so rekli, da je ta najboljša in naj jo zopet naredim. Če povem po pravici, je meni osebno boljša čokoladna, ki sem jo že nekajkrat delala po receptu ga. Vanje Damjanič iz gostile Pri Kuklju. Ta potica je res zelo dobro, recept za njo pa najdete tukaj.

Seveda pa je za ta namen nastalo tudi nekaj voščilnic z velikonočno temo. Že lani sem se lotila odtiskovanja jajčk iz čudovitega seta štampiljk od Altenew, ki se imenuje Pysanka, ali kar po naše pisanka. Malo res spominja na čudovite pisanke, ki so značilne tudi za naše področje. Se strinjate?

Izdelave sem se lotila tako, da sem si najprej narezala pravokotnike iz belega papirja v dolžini voščilnice in in višini jajčka, kjer sem dodala nekaj centimetrov, za kasnejši izrez bordure. Nato pa sem se lotila odtiskovanja, ki ga je za izdelavo tegale jajčka kar veliko, a naj vas potolažim, da je vse šampiljke zelo lahko naravnati. Ko sem končala z odtiskovanjem jajčka sem odtisnila še napis lepe praznike. Pravokotniku sem nato naredila še lep zgornji in spodnji rob z robnim luknjačem, da je šlo vse skupaj malo hitreje.

Za ozadje pa sem izbrala kar pikčaste papirje različnih barv, ki sem jih odrezala malenkost manjše kot je osnovno za voščilnico. Na osnvo sem nato naj prej prilepila pikčast papir nanj pa nato še kartonček z pirhom. Takole voščilnica je končana in že čaka, da gre na pot k prejemniku.

Naj vam kar zaželim lepe praznik, ki naj minejo v miru in naj nas vse skupaj navdajo z nekim novim upanjem, da bo vse spet kmalu dobro.

Categories: Verske | Voščilnice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja