Zakaj…

Ljudje bodo pozabili kaj ste rekli ali storili, nikoli pa ne bodo pozabili kako so se zaradi vas počutili.

(Maya Angelou)

Močno verjamem, da ljudem lahko z malenkostmi polepšamo življenje, pa naj bo to čisto navaden dan, rojstni dan ali poseben življenjski dogodek. Se tudi ti večkrat vprašaš kaj podariti nekomu, ki ima nešteto stvari ali kako z malenkostjo nekoga presenetiti? Tudi sama se sem to velikokrat vprašala. Sedaj pa to najraje naredim z ročno narejenimi izdelki. Ustvarjam unikatne voščilnice za različne priložnosti in albume za fotografije z namenom, da bi tudi ti ljudem lahko pokazal, da nisi pozabil na njih, da jih presenetiš, jim zaželiš lepe želje ali podariš drugačno darilo za vse tiste trenutke, ki bi se jih radi spominjali za vedno.

Moji prvi izdelki so bili namenjeni štiri in šest let starima punčkama. Želela sem jima podariti nekaj drugačnega, nekaj, česar se ne da kupiti v trgovini, kar bo izdelano samo za njiju. Najprej sem ju presenetila z rojstnodnevno voščilnico, ki sem jo poslala po pošti in kar nista mogli verjeti, da sta dobili pošto. Potem pa sem jima na zabavi podarila še album za fotografije. Priznam, bilo me je strah kako bosta reagirali, predvsem zato, ker darilo ni bilo običajno. Uh, kar poletela sem in občutek je bil nepopisen, ko sta vsaka svoj album potegnili iz vrečke in rekli »UAAAAU«. Albuma so potem občudovali tako otroci kot odrasli. Med mano in punčkam je takrat nastala prav posebna vez. Od mene sedaj vedno dobita ročno narejene izdelke. Pa ne le onidve, tudi vsi ostali otroci. In zadnjič je eden od otrok rekel, da so moja darila vedno nekaj posebnegain zelo zanimiva in ob tem so se mi kar malo orosile oči. Naj vas ne bo strah podariti nekaj drugačnega ali pa poslati voščilnico nekomu z lepimi željami ali pa le za lepši dan.

Saj veste kaj pravi Ditka: napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi.

V zadnjem času pa je ustvarjanje moja meditacija, takrat sem v drugem, čarobnem svetu in delček tega skozi svoje izdelke z veseljem delim z vami.